El

Hitta de billigaste elpriserna online

Idag lever människan lika mycket online som i det verkliga live, om inte mer. Förut fick man titta i historieböcker och faktaböcker om det var något man undrade över. Idag går vi helt enkelt ut på nätet när vi letar fakta eller undrar över något. Något som blivit mer och mer populärt över de senaste åren är att jämför produkter och tjänster på nätet. Det finns en mängd olika hemsidor där du kan jämföra priser och olika sorters avtal. I denna artikel går vi igenom något som är ett av de populäraste sakerna att jämför online – nämligen att jämför elpriser och elavtal.

Hur jämför jag elpriser och elavtal?

Att jämför är bra, och el är något som vi använder oss av och förbrukar dagligen. Så självklart vill vi hitta det bästa och billigaste elavtalet. Men hur gör vi då för att hitta det? Idag finns det som tidigare nämnts en mängd olika webbplatser med smarta jämförelsetjänster som du kan använda dig av för att hitta det billigaste elavtalet med de bästa villkoren.

Hur tecknar jag ett elavtal som jag hittar?

Om du hittar ett elavtal till ett bra pris som du känner passar dig och du har bestämt dig för att teckna det så klickar du på det avtalet på den sidan du jämförde avtal på. Därefter hamnar du på elbolagets sida där du enkelt tecknar ditt avtal. Ofta kan du idag underteckna ditt avtal direkt online med bank-id istället för att behöva vänta på att handlingarna ska komma hem till dig med posten.

Det är väldigt smidigt att kunna teckna direkt på nätet och få avtalshandlingarna mailade digitalt istället för med brev och behöva skicka tillbaka dem innan allt är klart.

Hur gör jag om jag inte blev nöjd med elavtalet?

Ännu en fördel med att teckna avtal och handla online är att du alltid har 14 dagars ångerrätt enligt distansköpslagen. Ångerrätten börjar gälla direkt efter att du mottagit din vara eller din beställning som i detta fallet är ett avtal. Så från och med den dagen du signerat ditt elavtal börjar dina 14 dagar för ångerrätt ticka ner.

Om du känner efter avtalet tecknats att du inte är nöjd eller att det inte blev riktigt rätt så kontaktar du helt enkelt de som du tecknade avtalet med och säger att du ångrat dig. Bolaget är då skyldiga att avbryta avtalet med dig enligt distansköpslagen.

Publicerat av